Sabah Tutukluluğu Nedir

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Necati Küçükgül, "Sabah Tutukluluğu Nedir" hakkında sorularımızı video sunum eşliğinde yanıtladı.

Sabah Tutukluluğu Nedir Video Röportaj

Sabah Tutukluluğu Nedir ?

Bel tutulması, vücudun ters bir, alışık olmayan bir aktiviteye verdiği bir tepkidir.Bel çevresindeki küçük kasların spazma girip, fazla hareketi kısıtlamasına yol açan refleks bir savunma mekanizmasıdır. Bunun dışında bazı iltihaplı romatizmalarda ortaya çıkan sabah tutukluğu dediğimiz bir şikayet vardır.

Bu sabah katılık olarak tanımlanabilir hastalar tarafından.Bunun altında ise, böyle bir şikayetin altında ise, iltihaplı bir romatizma bulgusundan kuşkulanmak gerekir.Sabahları bir saati aşan bir sabah tutukluğu muayne eden hekimi herzaman iltihaplı bir romatizma, omurga romatizmasını düşündürmelidir. Ankirozan Spondilit, Sedef Romatizması veya kıasaca bizim, Spondro antiropatiler altında topladığımız bir hastalık grubuiltihaplı romatizmal bir hastalık grubunu ifade eder.

Onun için bir saat üzerindeki tutuklularda dikkat bir muayne ve [per-.....? ( Video hatası) ] daha sofistike tetkikler gerekebilir.Sabaha doğru artan bir ağrı, hastanın sabah kalktıktan sonra yüzünü yıkıma,işe gitme süresinde bu katılığın uzaması dikkatli olunması gereken, göz önünde bulundurulması gereken bir yakınmadır.Özellikle sabah tutukluğuyla beraber seyreden durumlar. Aynı şeyi tekrarlıyorum burada ama siz nasılsa çıkaracaksınız diye tekrarlıyorum.Ankirozan Spondilit dediğimiz daha sonra sırtıda bükebilen, Güneş görmeyen adam görüntüsü denen bir tabloya yol açabilir.

Hastanın kamburluğu artar, omurga hareketleri önce yan planlarda daha sonra bütün planlarda kısıtlanır.İltahaplı omurga romatizmaları diyebileceğimiz grub diğer eklemleride tutabilir bu genellikle leğen kemiğindeki Sacro İlyak eklemve kalça eklemleri olabilir.Yine Sedef hastalığıyla beraber seyreden Püsüriyatik Artrik dediğimiz Sedef Romatizması denen durum olabilir.Yine çok daha nadir gözüken yine iltihaplı omurga romatizması bulguları sabah tutukluğuyla beraber olabilir.