Doğum borçlanması bildirimi

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Doğum nedeniyle uzun süreli istirahate ayrılan sigortalımızın her ay sonu geçici iş göremezlik ödeneğini alabilmesi için, işveren olarak istirahatli sürede iş yerinde çalışmadığına dair bildirimi hangi sürelerde Kuruma göndermemiz gerekecektir?
5510 sayılı Kanunun (4/a) kapsamındaki sigortalıların istirahatli oldukları süreler için geçici iş göremezlik ödeneklerini alabilmeleri için, bu sürede iş yerinde çalışmadıklarına dair bildirimin işverenlerce elektronik ortamda Kuruma gönderilmesi zorunludur.

Aksi takdirde, işverenler idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklardır. Bu bildirimin, 10 günden az istirahatlerde istirahatin bittiği günü, 10 gün ve daha uzun istirahatlerde ise her 10 günlük sürenin bittiği günü takip eden 5 iş günü içerisinde Kuruma verilmesi gerekmektedir. Sigortalılara 10 günün üzerinde istirahat verilmesi halinde işçiler ödeneklerini 10′ar günlük dilimler halinde almak istedikleri konusunda işverenlere yazılı talepte bulunmadıkları takdirde, bildirimin rapor bitiş tarihinden itibaren 5 gün içinde yapılması gerekmektedir.

Demek ki, sigortalı istirahat süresinin bitiminden önce geçici iş göremezlik ödeneğini almak istediği, bu süre de 10 günden fazla olduğu takdirde işverenine yazılı talepte bulunacak, işvereni de bu talebe dayanarak 10′ar günlük sürelerin bittiği tarihi takip eden 5 iş günü içerisinde bildirimleri Kuruma gönderecektir. İlgili Tebliğ ve Genelge’de, 10 gün ve daha uzun istirahatlerde sigortalının ödeneklerini 10′ar günlük sürenin üzerinde de alabileceğine dair bir hüküm bulunmadığından, işçi ödeneklerini her ay sonu almak istese de