Borçlanarak Emekli Olanlar Yurtdışında Çalışamaz

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Hannover Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Veli Bikirli, borçlanma yolu ile Türkiye'den emekli aylığı alanlara yurtdışındaki tüm çalışmalar yasaklandığını hatırlattı.

Hannover Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi Veli Bikirli, borçlanma yolu ile Türkiye'den emekli aylığı alanlara yurtdışındaki tüm çalışmalar yasaklandığını hatırlattı.
Aynı şekilde ikamete dayalı bir sosyal yardım almanın da emekli maaşının alınmasına engel olduğunu belirten Bikirli, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından böyle durumların tespiti halinde alınan emekli maaşı hemen kesilip 5510 sayılı yasanın 96. maddesi gereğince çalışılan veya yardım alınan dönemlerdeki tüm ödemeler geriye yürütülerek gecikme zammı ve faiziyle birlikte ilgiliden tahsil edilir." dedi.

Osnabrück ve Bielefeld'de Türk hukuku avukatı olan Şerif Yılmaz da SGK'nın 400 Euro olan cüz'i çalışmaları bile bu yıl içerisinde yasakladığını belirti. Yılmaz, yurtdışı borçlanma yaparak Türkiye'den emekli aylığına hak kazananların kesinlikle "Yurda kesin dönüş" şartı olarak tüm çalışmalarını sonlandırmaları ve ikamete dayalı bir sosyal yardım almamaları gerektiğini dile getirdi.

Medyadaki ve piyasadaki bilgi kirliliğine de dikkat çeken Avukat Yılmaz şunları söyledi: "Maalesef Avrupa'da yaşayan insanımız bugüne kadar hep mağdur edildi. Görünen o ki, insanımızın yaşlılıkta rahat edebileceği bir emekli gelirine sahip olabilme hayalleri ve umutları yalan yanlış bilgi ve vaatlerle istismar edilmeye çalışılıyor. Vatandaşlarımız bu konularda vaatlere kanmasınlar. Öncelikle konsolosluk yetkililerine gerekiyorsa direk SGK genel müdürlüğü yetkililerine ve güvendikleri hukukçulara danışsınlar. Paralarını kaptırıp emeklizedeler olmasınlar."