Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Bebeğimin Dişlerine Nasıl Bakmalıyım? İyi ağız bakımı, çocuğunuzun hayatının başlangıcından itibaren başlar. İlk dişleri çıkmadan önce bile, bazı faktörler, gelecekteki görünümünü ve sağlığını etkileyebilir. Örneğin, yaygın bir antibiyotik olan tetracycline diş renklenmesine neden olabilir. Bu sebeple, emziren anneler veya hamileliğin son yarısında bulunan bebek bekleyen anneler tarafından kullanılmamalıdır.

Bebeklerin dişleri genellikle altı aylık olduklarında çıktığından, bebekler için fırçalama ve diş aralarını diş ipliğiyle temizleme gibi standart ağız bakımı prosedürlerinin uygulanması gerekmez. Ancak, bebeklerin her yeni ebeveynin bilmesi gereken özel ağız sağlığı gereksinimleri vardır. Bunlar, bebeğin biberondan dolayı diş çürümesine karşı korunması ve çocuğunuzun yeterli florür aldığından emin olmanızı içerir.

Biberonun Neden Olduğu Diş Çürüğü Nedir ve Nasıl Önlenebilir?
Biberonun neden olduğu diş çürüğü, zaman içinde şeker içeren sıvılara sıkça maruz kalmaktan kaynaklanır. Bunlar, süt, mama ve meyve sularıdır. Şekerli sıvılar, bebeğiniz uzun süreler boyunca uyuduğundan, dişlerinin etrafını sarar ve ön üst ve alt dişlerde ilk çürüklerin görülmesine yol açar. Bu sebeple, bebeğinizin ağzında bir biberon meyve suyu veya süt ile uyuyakalmasına izin vermemelisiniz. Onun yerine, uyku esnasında, çocuğunuza su veya diş hekiminiz tarafından önerilen bir sakinleştirici ile doldurulmuş bir biberon veriniz. Emziriyorsanız, bebeğinizin sürekli emmesine izin vermekten kaçınınız. Her beslenmenin ardından, bebeğinizin dişlerini, temiz, ıslak havlu veya bir gazlı bez ile silin.

Florür Nedir ve Bebeğimin Doğru Miktarda Florür Alıp Almadığını Nasıl Anlarım?
Florür, çocuğunuzun dişleri çıkmaya başlamadan önce bile, faydalıdır. Dişler oluşmakta olduğundan diş minesini kuvvetlendirir. Düzgün diş gelişimi için, birçok belediyenin su şebekesine doğru miktarda florür ilave edilir. Suyunuzun florür içerip içermediğini ve ne kadar florür içerdiğini öğrenmek için, yerel su idarenizi arayınız. Su şebekeniz, hiç (ya da yeterli miktarda) florür içermezse, bebeğinize günlük olarak verilebilen florür ilaçlar ile ilgili olarak çocuk doktorunuz veya diş hekiminizle konuşunuz. Yemeklerde ve içme suyu olarak şişe su kullanıyorsanız, bunu doktorunuza veya diş hekiminize söylediğinizden emin olunuz. Bebeğiniz için florür takviyeleri verebilirler.