Açık İlköğretim Sınıf Geçme ve Mezuniyet

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Açık İlköğretim Sınıf Geçme ve Mezuniyet sayfasında Sınıf Geçme ve Mezuniyet, Doğrudan Geçme, Ortalama İle Geçme ve Sorumlu Olarak Geçme konuları işlendi.

Sınıf Geçme ve Mezuniyet

Açık İlköğretim Okulu'nun yönetmeliği 16.03.2009 Tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni yönetmelik gereği bir öğretim yılında 3 dönem sınavı yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu dönem sınavlarında başarılı olarak sınıf geçme şartlarını yerine getirmesi durumunda 1 yılda ilköğretimlerini bitirebileceklerdir. Açık ilköğretim Okulu'nda bir öğretim yılında I.Dönem, II.Dönem ve III.Dönem sınavı olmak üzere üç ayrı sınav yapılmaktadır. Her dönem sınavında alınan puan o döneme ait "Yıl Sonu Başarı Puanı" olarak hesaplanır.

Dönem sonunda öğrenci iki şekilde sınıf geçer veya mezun olur;
— "Doğrudan Geçme"
— Yıl Sonu Başarı Puanına göre “Ortalama İle Geçme".

Doğrudan Geçme

Dönem sınavlarında bulunduğu sınıfa ait bütün derslerden başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçmeye veya mezun olmaya hak kazanırlar.

Ortalama İle Geçme

Türkçe dersinden başarılı olmak şartıyla en fazla iki dersten başarısız olduğu halde, derslerin yıl sonu başarı puanlarının ortalaması en az 50,00 olanlar doğrudan bir üst sınıfa geçerler veya mezun olurlar. Yıl sonu başarı puanlarının ortalaması 50,00 veya yukarı olan öğrencilerin başarısız olduğu en fazla iki ders "Ortalama ile Geçti" sayılır. Ortalama işleminden yararlanmak için derslerin sınavlarına Açık İlköğretim Okulu'nda en az bir kez katılmış olmak gerekir.

Sorumlu Olarak Geçme Kaldırıldı

Yeni Yönetmelik gereği sorumlu geçme uygulaması kaldırılmıştır. Bir sınıfta herhangi bir dersten başarısız olan öğrenci üst sınıftan ders seçme hakkına sahiptir. Üst sınıftan seçtiği derslerden başarılı olsa bile alt sınıftaki başarısız aynı ders, başarılmak zorundadır.

Açık İlköğretim İlgili Bağlantılar

Açık Öğretim Kurumları İlgili Bağlantılar