2012 Kurban Bayram tatili kaç gün olacak

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kurban Bayramı'nın 9 güne uzatılmasını teklif edecek. Cumhuriyet Bayramı da eklenince tatil 10 güne çıkacak.

Hükümet 25 Ekim Perşembe ile 28 Ekim Pazar günleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı'nı 9 güne uzatmak için harekete geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Kurban Bayramı'nı 9 gün yapmak için teklifte bulunacağım" derken, teklifin kabul edilmesi halinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleşecek Kurban Bayramı tatili 10 güne çıkacak.

İNSANLAR GÜNEŞ VE TARİH GÖRSÜN

Bu yıl Kurban Bayramı'nın haftanın ortasından başlayacağına işaret eden Günay, Bakanlar Kurulu'na, arife ve bayramın dışında kalan iki günün de tatile eklenmesini teklif edeceğini bildirdi. Günay, ''Eğer 2 gün de tatile eklenirse 8-9 gün kazanıyoruz ki ekimin 20'si civarı Türkiye'de turizmin çok uygun bir zamanıdır. İnsanlar kışa girmeden önce güneş görsün, tarih görsün, gezsinler. Eğer o zaman da bir 9 güne tatili uzatabilirsek bir ikinci hamle de orada olacak'' dedi. 10 günlük tatilin iç turizme moral vereceğini kaydeden turizmciler, 600 bin kişi tatile çıkacağını öngördü.

600 BİN KİŞİLİK ORDU TATİLE ÇIKAR

Kurban Bayramı'nın 10 güne çıkarılmasıyla yurtiçi ve yurtdışında büyük hareketlilik yaşanacağını tahmin ettiğini belirten Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)Başkanı Başaran Ulusoy, "Bu dönemde tatile çıkan insan sayısı 600 bini bulur. Bunun yaklaşık 400 bini yurtiçinde, 200 bini ise yurtdışındaki programlara katılır. Böylece Türkiye'de yıllık tatile çıkan sayısı 10 milyona ulaşır" diye konuştu.

10 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI'NDA NE OLSA SATARIZ

Jollytur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, Kurban Bayramı'nın şimdiki haliyle bile ilgi göreceğini düşündüklerini belirtti. Yaz ortasına gelen tatil dönemi, sıcak havalar ve tatilin fazla olmaması nedeniyle geçen yıla göre Ramazan Bayramı'na ilginin sınırlı kaldığını kaydeden Tekin " kurban Bayramı tatili 10 güne çıkarılırsa vizesiz turlar ve tatilin uzun olması döneminde uzak turlar da ilgi ilgi görür. Turizmciler olarak ne olsa satarız" dedi.

İÇ TURİZME MORAL OLUR

ETSTur Yurtiçi Turlar Müdürü Suat Özbek, Türkiye'deki turizm sektörünün çok zor bir yaz sezonu geçirdiğine dikkat çekti. Özbek "Tatil döneminin uzatılması zaten çok zor geçmesi beklenen kış dönemi öncesinde turizm sektörüne büyük moral verir" değerlendirmesinde bulundu.