2012 Asgari ücret ve emekli zamları belli oldu

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Asgari ücret yüzde 3+3, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları da yüzde 5.32 + yüzde 2.34 oranında artırılacak. 2013 Yılı Programı, Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı.

2013 Yılı Programı'nın temel makro ekonomik amaçları, “2013-2015 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programda (OVP) yer alan temel amaç ve makro ekonomik öncelikler çerçevesinde; özellikle gelişmiş ülkeler kaynaklı olmak üzere küresel ekonomide devam eden sorunlara, belirsizlik ve risklere rağmen büyüme sürecinin devam ettirilmesi, istihdam artışının sürdürülmesi, kamu mali dengelerinin iyileştirilmesi, cari işlemler açığında kaydedilen düşme eğiliminin sürdürülmesi, yurtiçi tasarrufların artırılması, enflasyonda mücadeleye devam edilmesi ve finansal istikrarın korunması” olarak belirlendi.

İŞTE ZAM ORANLARI

Programa göre asgari ücretin 2013 yılı Ocak-Temmuz aylarında yüzde 3 oranında, devredilen SSK ve devredilen Bağ-Kur emekli aylıklarının ise bir önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre Ocak ve Temmuz aylarında sırasıyla yüzde 5,32 ve yüzde 2,34 oranında artırılması öngörüldü.

Zamlarla 886 lira olan en düşük SSK emeklisinin maaşı 933 liraya, 717 lira olan en düşük Bağ-Kur emeklisinin maaşı da 755 liraya yükselecek.

739 lira olan asgari ücret ise zamla 761 liraya yükselecek.