Talihliler en çok, kendi akrabalarından gizleniyor

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Loto Daire Başkanı Murtaza Çakır: Büyük ikramiye genelde ihtiyaç sahiplerine çıkıyor. İnsanlarsa para çıktığını, üçüncü şahıslardan ziyade kendi akrabalarından saklıyor.

Süper Loto'da 8 haftalık devirden sonra gerçekleşen çekilişte Kayseri Sinanpaşa'dan bir talihli geçen perşembe 21.7 milyon liranın sahibi oldu. Çekilişin ardından kimi, talihlinin işçi olduğunu söyledi. Kimi ise "Para parayı çeker. Talihli zengindir" dedi.
SABAH muhabiri de herkesin aklındaki "Talih kuşu kime kondu" sorusunu Milli Piyango Loto Daire Başkanı Murtaza Çakır'a sordu. Ancak Çakır, sözleşme gereği hiçbir talihlinin kimliğini açıklayamadıklarını belirtti. Sonra da bugüne kadarki talihlilerin ilginç hikâyelerini anlattı.

9 KARDEŞ BİRDEN KAZANDI

1996'dan beri 4 bin 115 kişiyi milyoner yaptıklarını belirten Çakır, paranın çoğunlukla ihtiyaç sahiplerine çıktığını belirterek şöyle konuştu: "Çoğu zaman ihtiyaç sahiplerine, kanser hastalarına, yatalak hastalara, kocasının dövüp sokağa attığı kadına, gözlerinden tedavi olmak için İstanbul'a gelen bir at arabacısına çıktı. Çok komik olaylar da yaşadık. On numara büyük ikramiyemiz doğudaki bir ilden tam 9 kişiye çıktı. Meğer hepsi kardeşmiş.

'Para bölünmesin diye aynı numarayı her hafta ayrı ayrı oynuyoruz' dediler. Güldük." Murtaza Çakır ikramiye teslim sürecini ve diğer detayları ise ise şöyle anlattı: "İkramiyelerini almaya gelen talihlilerin kazandıkları para 4 kişiden oluşan komisyon tarafından yapılan işlemin ardından yarım saat içinde kendisine teslim edilir. Talihlimize 'Basına çıkmak ister misiniz' diye soruyoruz ancak birçoğu asla çıkmak istemiyor. Birçok talihli üçüncü şahıslardan çok kendi akrabalarının asla bilmesini istemezler. Talihlimizin kimliğini açıklamayacağımıza dair belge imzaladıktan sonra çekini verip uğurlarız."

Çakır, milyonerlerin hikâyelerini de şöyle anlattı: "Küçük bir çocuğuyla birlikte korkarak binamıza gelen bir kadına neden korktuğunu sorduk. Kocasının kendisini döverek çocuğuyla birlikte sokağa attığını, annesine giderken yolda Sayısal Loto oynayıp kazandığını ama kocasının gelip parasını elinden alacağından korktuğunu belirtti. Kimliğini kimsenin bilmeyeceğine ikna ederek milyonlarını verip göndermiştik."

'HARAM' DEDİ YARISINI ALDI

Kısa bir süre önce de Kızılay'daki binalarına sedye ile bir hasta getirdiklerini belirten Murtaza Çakır, talihli kadının yatalak bir hasta olduğunu parasını almak için de çocukları tarafından ambulansla getirildiğini anlattı. Talih oyunlarının helal haram tartışması da çıkardığını ama hiçbir talihlinin haram diye parasını almamazlık etmediğini belirten Çakır sözlerini ilginç bir örnekle tamamladı: "İstanbul'dan bir kişiye büyük ikramiye çıktı.

Aradan birkaç ay geçtikten sonra talihli parasını almaya geldi. Asgari ücrete çalışan inançlı bir işçiydi. Neden geç geldiğini sorduk? 'Oğlum talih oyunundan kazanılan para haram dedi, göndermiyordu, parayı alırsan torununu göremezsin diyordu. Oğlum sonra paranın yarısını bana verirsen haram olmaz, gidip alabilirsin deyince geldim' demişti."