Eski memurlar hemen ikramiye davası açmalı

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
9 Temmuz 2011 gününden önce emekli olup da eski adıyla Emekli Sandığı'ndan ikramiyesini alamamış eski memurlar, ya hemen dava açmalı ya da yasa çıkmasını beklemelidir.
Sayın Ali Tezel, 18.07.2011 'de Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'na bir dilekçe yazarak ikramiye paramı istedim. 29.09.2011 tarihinde olumsuz bir cevap verdiler. Bu aşamadan sonra yapabileceğimiz bir şey var mı? Benim Emekli Sandığı'na 11 yıla yakın hizmetim var. Kimse bunun üstüne yatamaz, hakkımı sonuna kadar aramak istiyorum. Şule Karagedik

Hanımefendi emekli olup olmadığınızı yazmamışsınız, ikramiye ancak (SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı'ndan) emekli olunca ödenir. Siz 9 Temmuz 2011 gününden önce emekli olduysanız ve hükümete güveniyorsanız yasa çıkarmalarını bekleyin. Güvenmiyorsanız bu ret yazısını alma tarihinizden itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde "http://www.alitezel.eom/tezel/i ndex.php?sid=yazi&id=3906" linkinde bulunan dava dilekçe örneğiyle dava açmanız gerekir.

60 günde cevap gelmezse ret sayılır

Merhaba Ali Bey, ben 1972-1982 yılları arasında polis memuru olarak görev yaptım. Meslekten ihraç edildikten sonra SSK'dan 1991'de emekli oldum. Memuriyette geçirdiğim 11.5 senenin emekli ikramiyesini alabilir miyim? Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü'ne internette yayınladığınız dilekçe örneğine benzer bir dilekçe gönderdim fakat 2 ay oldu herhangi bir cevap gelmedi. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. Hasan Kılıç

Hasan Bey, SGK'ya gönderdiğiniz dilekçeye 60 gün içinde cevap gelmediyse, bu yasal olarak zımnen ret anlamına gelir. Bu sebeple de 60 günün dolumundan itibaren 60 gün içinde Ankara idare mahkemelerinde "http://www.alitezel .com/tezel/index.php?sid=yazi&id =3906" linkinde bulunan dava dilekçe örneğiyle dava açmanız gerekir.

Vergi ve Sosyal Güvenlik Mevzuatı'nda ücretler

Çalışma hayatında en çok sıkıntı yaşanan konuların başında, personele yapılan ödemelerin vergi ve sigorta primine tabi olup olmaması gelir. Dr. Resul Kurt tarafından kaleme alınan ve "Vergi ve Sosyal Güvenlik Mevzuatında Ücret, Tazminat, Harcırah ve Diğer Ödemeler" isimli kitap ayrıntılı bir çözüm getiriyor.

Kıdem Tazminatı, ihbar tazminatı, işe başlatmama tazminatı, kötü niyet tazminatı, sendikal tazminat, SGK primine tabi olan ve olmayan ödemeler gibi konuları hem vergi mevzuatı, hem de sosyal güvenlik mevzuatı açısından ayrıntılı olarak ele alan, konuların idare görüşleri ve yargı kararlarıyla açıklandığı bu kitabın özellikle serbest muhasebecilere, yeminli mali müşavirlere, insan kaynakları müdürlerine, işletme müdürlerine, avukatlara, öğrencilere, sosyal güvenlik kurumlarında idarecilik yapanlara, şirket sahiplerine, denetim elemanlarına ve konuya ilgi duyan herkese yararlı olacağını umuyoruz.

Kitap TÜRMOB tarafından yayınlandı.

E-Devlet - SSK Sorgulama