2012 LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
2012 LYS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı : Yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylarla Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, 2012 ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklandı.

Üniversite adayları 2012 LYS tercihlerine göre hangi üniversiteye yerleştirildiklerine ÖSYM LYS Sonuçları sayfasınd öğrenebilir sonuçlarına ya da aşağıdaki ÖYSM'nin resmi sorgulama ekranı olan 2012 LYS Sonuçları sayfasında T.C. Kimlik / YU Numarası ve Aday Şifreniz bilgilerini girerek sorgulayabilirler.

2012 LYS Yerleştirme Sonuçları Sorgulama Ekranı



ÖSYM yerleştirme sonuç belgesi basmayacak ve adayların adreslerine göndermeyecek. Üniversite adaylar, LYS yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=1265 internet sayfasından TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek.

2012 ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içinde başvurmaları gerekiyor.