2012 Burs ve kredilere enflasyon zammı

Turkiye-Rehberi.Net Pinterest Turkiye-Rehberi.Net WhatsApp Turkiye-Rehberi.Net Facebook Turkiye-Rehberi.Net Twitter Turkiye-Rehberi.Net LinkedIn Turkiye-Rehberi.Net Çıktı Al Turkiye-Rehberi.Net Gmail Turkiye-Rehberi.Net Email Gönder
Hükümetten öğrencilere yılbaşı hediyesi geliyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "1 Ocak'ta iyileştirme yapacağız" diyerek işaretini verdiği öğrenci burs, kredi ve beslenme yardımlarında yapılacak artış miktarı belli oldu. 2011'den 2012'ye geçişte 20 lira zam yapılan burs, kredi ve yardımlara bu yıl başında 2012 enflasyon oranı kadar zam yapılacak.
Yüzde 7.5 oranında seyreden enflasyon oranları baz alındığında aylık 260 TL olan öğrenci burs ve kredi ücretleri 2013'ten itibaren 280 TL olacak. 1 milyon 250 bin öğrencinin yararlandığı kredi ve bursların yanında, öğrencilere verilen beslenme yardımı miktarında da enflasyon oranında artış yapılacak. Doktora öğrencilerine verilen burslarda da artış yapılacak. 520 TL olan doktora öğrencisi bursu 560 TL'ye çıkacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı zam teklifini hazırlarken, Maliye Bakanlığı'nın onay vermesi bekleniyor.